Klimatyzacja precyzyjna

Systemy klimatyzacji precyzyjnej utrzymują w pomieszczeniach zadaną temperaturę i wilgotność w bardzo wąskim zakresie. Są to urządzenia precyzyjne do zastosowań profesjonalnych. W przeciwieństwie do klimatyzacji komfortu, systemy klimatyzacji precyzyjnej muszą działać nieprzerwanie 24/7, wymagając wysokiej niezawodności i minimalnego zużycia energii.
Urządzenia klimatyzacji precyzyjnej wyposażone są w sterowniki elektroniczne wraz z rozbudowaną aplikacją programową, co daje możliwość zarówno zdalnego sterowania i monitorowania parametrów ich pracy, jak i inteligentnego sterowania, które z kolei otwiera możliwości korzystania z wielu form oszczędzania energii i zapewnia żądany klimat w pomieszczeniu.

Najważniejsze cechy takiej klimatyzacji to:

• precyzyjne pomiary temperatur i wilgotności,
  • adaptacja do zmiennych warunków obciążenia, a tym samym optymalizacja pracy,
  • diagnostyka awaryjna,
  • opcja współpracy z innymi urządzeniami klimatyzacyjnymi,
  • komunikacja z systemami nadzoru budynkowego (BMS).

Ponadto Urządzenia klimatyzacji precyzyjnej są dostępne w wielu możliwych konfiguracjach: nawiew powietrza w wersji do góry lub w dół, z chłodnicami bezpośredniego odparowania i skraplaczami chłodzonymi powietrzem lub wodą, z chłodnicami wodnymi, w wykonaniu z podwójnymi chłodnicami lub z "free-coolingiem".

Urządzenia te mogą być wyposażone w szeroką gamę akcesoriów, m. in. takich jak: wentylatory EC, elektroniczne zawory rozprężne, różne stopnie filtracji powietrza, dodatkowe czujniki ognia, dymu czy też wilgoci. Oferowane systemy sterowania umożliwiają komunikację z wszystkimi najbardziej znanymi protokołami BMS, gwarantując połączenie praktycznie z każdym z typów scentralizowanych systemów zarządzania.
Klimatyzacja precyzyjna jest stosowana przede wszystkim w:

• serwerowniach,
  • pomieszczeniach UPS,
  • centralach telekomunikacyjnych,
  • Data Center,
  • archiwach,
  • laboratoriach,
  • przemyśle.

Zajmujemy się:

• diagnostyką i usuwaniem awarii instalacji klimatyzacyjnych
  • doborem oraz montażem jednostek klimatyzacji
  • wykonywaniem okresowych przeglądów instalacji klimatyzacji
  • doradztwem technicznym

Oferujemy zarówno stałą współpracę serwisową jak i pomoc doraźną w razie awarii.